Nieuws, Evenementen en Meer!

Grote brand Euregio [VIDEO]

Grote brand Euregio

Enschede – Vanmorgen heeft een korte hevige brand gewoed in een bedrijfshal aan de Euregioweg in Enschede. In deze fabriekshal stonden enkele oldtimers. De bedrijfshal hal is door de brand verloren gegaan. De brandweer wist uitbreiding naar omliggende panden te voorkomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Omstreeks 05.00 uur kreeg Brandweer Twente de melding van een brand in een bedrijfspand aan de Euregioweg in Enschede. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan in een bedrijfshal van ca 20 bij 30 meter groot. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Omdat de bedrijfshal tussen enkele woningen ligt en omdat het pand direct grenst aan een muziekstudio heeft de brandweer snel opgeschaald. Met behulp van drie blusvoertuigen en twee hoogwerkers wist de brandweer uitbreiding naar de omliggende panden te voorkomen. De bedrijfshal kan door de brand als verloren worden beschouwd. Een uur na het uitbreken van de brand is het sein brandmeester gegeven.

Uit dit onderzoek is vast komen te staan dat de brand is ontstaan in een container waarin door de warmte, broei van vluchtige stoffen tot ontbranding heeft geleid.

Foto`s: Mark Spoelstra
Video: Mark Spoelstra

Grote brand Euregio Grote brand Euregio

Grote brand Euregio Grote brand Euregio

Grote brand Euregio Grote brand Euregio

Grote brand Euregio Grote brand Euregio

Grote brand Euregio Grote brand Euregio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra beveiliging: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Sponsoren
Natuurbrand risico
Huidige situatie Regio Twente:


"Klein gevaar"
Meer informatie
Buienradar
Facebook
Archief
FTT is deelnemers van:
Burgernet:


Amber Alert:


AED Alert:


NL-Alert: