Nieuws, Evenementen en Meer!

Grote Brand Richters Beddenzaak [VIDEO]

Grote Brand Richters

Enschede – Afgelopen avond heeft aan de Kuipersdijk in Enschede een brand gewoed in een beddenzaak. De brandweer wist de brand te beperken tot een deel van de winkel. Wel is er rookschade in het hele pand ontstaan. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Om 20:05 uur gisteravond werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij Richter’s Bedden en Dekenhuis aan de Kuipersdijk in Enschede. De brandweer zag bij aankomst dat de brand op de benedenverdieping woedde en dat er op de bovenverdieping rook onder de dakrand kwam. Het pand grenst bovendien aan woonhuizen. Daarop is opgeschaald naar grote brand.

De brandweer kon het pand nog betreden en de brand binnen bestrijden. Vervolgens werd de rook met ventilatoren verdreven. Voor 9 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Daarna is de brandweer nog geruime tijd bezig geweest met nablussen.

De brand blijkt ontstaan te zijn in de meterkast en is via het plafond naar de bovenverdieping doorgeslagen. De brandweer wist de brand te beperken tot een oppervlakte van ca 20 m2. Wel is er in het hele pand spraken van rookschade. De aangrenzende huizen hebben geen schade opgelopen. Ook hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Brandweer Twente heeft blusvoertuigen van de kazernes Enschede en Glanerbrug ingezet.

In de ochtend zal door de brandweer nader onderzoek worden gedaan naar de oorzaak.

Foto`s: Mark Spoelstra, Laurens Esveldt, Danny Ketzener
Video: Mark Spoelstra

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

Grote Brand Richters Grote Brand Richters

1 Reactie op Grote Brand Richters Beddenzaak [VIDEO]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra beveiliging: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Sponsoren
Natuurbrand risico
Huidige situatie Regio Twente:


"Klein gevaar"
Meer informatie
Buienradar
Facebook
Archief
FTT is deelnemers van:
Burgernet:


Amber Alert:


AED Alert:


NL-Alert: