Nieuws, Evenementen en Meer!

Maandelijks archief: oktober 2015

Fotoserie: Halloween in Enschede

Halloween in Enschede

Enschede – Enschede – De wijken Varvik, Diekman en Hogeland werden op 31 oktober overgenomen door griezels, demonen en ander gespuis.

Vele griezels groot en klein hadden zich bij speeltuin T Varvik verzameld om onder politiebegeleiding de wijken onveilig te maken en bij diverse deuren aan te kloppen. Het “Trick Or Treat” (Snoep of je leven) was hier zeker aanwezig, menig buurtbewoner was zijn leven lief en deelde wat lekkers uit.
De toch voerde via een tussenstop bij speeltuin T Hoogeland weer terug naar T Varvik waar nog een laatste griezelpad bedwongen moest worden.

Nadat ook hier de angsten waren bedwongen was het tijd voor de griezeldisco, en hier bleef het nog lang onrustig…

Foto`s: Count Dracula

Halloween in Enschede Halloween in Enschede Halloween in Enschede
Lees verder

Fotoserie: Military Boekelo, Showjumping

Military Boekelo, Showjumping

Boekelo -De zege in het individuele klassement van de military van de Miltary Boekelo-Enschede ging naar de Britse Nicola Wilson met de in Nederland gefokte Bulana. Dankzij een foutloos springparcours klom zij op naar de eerste plek. Bulana (Tygo x Furore) is gefokt door Sietse van Dellen uit Opende en werd als veulen op de Start Sale in Drachten geveild. Het paard werd daar aangekocht door stal Schuttert uit Ommen, die de merrie als vijfjarige verkocht aan dierenarts Jan Greve, die haar op zijn beurt doorverkocht aan de Britse talent scout Judy Bradwell. Zij zorgde er voor dat Bulana uiteindelijk bij Nicola terecht kwam en zo heeft deze Britse zege toch een Nederlands randje.

In de landenwedstrijd vielen de Nieuw Zeelandse ruiters van het zilver terug naar het brons en eindigden de Amerikanen als tweede, achter de met deze winst zeer ingenomen Ieren, die 13 jaar geleden voor het laatst in Boekelo wisten te winnen. In de strijd om de FEI Nations Cup competitie wonnen de Britten de finale en eindigde Nederland als vijfde.

ACSI Peter Parker en Alice Naber-Lozeman wisten voor de derde achtereenvolgende maal de Nederlandse titel te veroveren. Dat gebeurde eind jaren negentig eenmaal, eerder toen Eddie Stibbe met Eton dit huzarenstukje wist uit te halen. Door de twee springfouten eindigde Alice uiteindelijk als 19e, terwijl een top tien klassering haalbaar was geweest als zij foutloos was gebleven. Nadat Alice het parcours had verlaten was het de vraag wat Millthyme Corolla zou doen. Zou deze 13-jarige merrie eindelijk eens foutloos weten te blijven? Dat gebeurde niet en Andrew Heffernan verliet met 16 strafpunten de ring en zakte daardoor naar de tweede plek in het Nederlands Kampioenschap en de 32e klassering in de eindstand.

Het spreekwoord twee honden vechten om een been en de derde loopt er mee heen ging in de individuele wedstrijd van de military Boekelo niet op. Het was de Britse Nicola Wilson die met de Tygo-dochter Bulana, die als vierde geklasseerd stond na de dressuur en de cross, uiteindelijk de zege wegkaapte. De Australiër Christopher Burtun, die aan de cross aan de leiding ging, merkte dat zijn paard Monarchs Excvlusive vier palen uit de lepels wierp tijdens de afsluitende springproef en hij zakte naar de 14e plek in de eindstand. De Nieuw Zeelander Jesse Campbell, die tweede stond in het klassement, duikelde op de met zon overgoten springpiste die werd omzoomd door zeker 6.000 mensen nog verder in het klassement en vond zich zelf terug met Kaapachino op de 26e plaats, terwijl de Fransman Astier Nicolas met Spes Addit’Or met twee springfouten terugviel van het brons naar de negende plek. De Nieuw Zeelander Blyth Tait rukte met de fantastisch springende Xantus op naar de tweede plaats en de Britse Christina Cook eindigde als derde met Billy the Red. Daarmee werd weer een duidelijk onderstreept dat in een eventingwedstrijd de balans pas kan worden opgemaakt als de laatste ruiter over de eindstreep is gereden.
Bron: Military Boekelo
Lees verder

Fotoserie: Military Boekelo, Cross-Country

Military Boekelo, Cross Country

Boekelo – Zestigduizend mensen zagen bijna tachtig eventingruiters over de schitterende cross van Sue Bensson in het Twentse Boekelo denderen. In prachtige herfstkleuren gestoken bomen gaven het Twentse coulissenlandschap extra sfeer net als de in laarzen gestoken wandelaars, die om de vier minuten werden opgeschrikt wanneer weer een paard in volle vaart langs galoppeerde. De ruiters zorgden er voor dat het morgen in de afsluitende springproef van de Military Boekelo-Enschede spannender is als ooit tevoren in de 45-jarige geschiedenis van deze military.

De verschillen tussen de eerste drie in de wedstrijd na de cross, de Australiér Christopher Burton met Monarchs Exlusive, de Nieuw-Zeelander Jesse Campbell met Kaapachino en de Fransman Astier Nicolas met Spes Addit’Or zijn geringer dan één vallend balkje. De verschillen in de landenwedstrijd tussen de aan de leiding gaande Ieren en het Nieuw Zeelandse team is drie tiende punt en in de strijd om het Nederlands Kampioenschap zijn de verschillen feitelijk nul. Andrew Heffernan met Millthyme Corolla en Alice Naber-Lozeman met ASCI Peter Parker staan op exact hetzelfde aantal strafpunten, maar omdat Heffernan de optimale tijd het dichtst benaderde – hij was één seconde sneller dan Lozeman – gaat hij aan de leiding in dat Nederlands Kampioenschap, dat ernstig werd gedevalueerd door het wegvallen wegens ziekte van Tim Lips en het niet topfit zijn van Chiccolino van Merel Blom.

“Echt balen, maar Tim was niet alleen erg misselijk, ook had hij last van duizeligheden en dan is het niet verantwoord om van start te gaan. Chiccolino had een geringe temperatuurverhoging en voelde niet fit aan en ook dan is het verstandig om niet deel te nemen. Best jammer, want we hadden natuurlijk in eigen huis graag een goede prestatie neergezet na de vier plek die we behaalden in de landenwedstrijd op het EK”, vertelde bondscoach Martin Lips.

De cross analyserend kan niet anders dan worden vastgesteld dat de Britse parcoursbouwer Sue Bensson wederom een schitterende selectieve cross heeft weten neer te zetten. Vier combinaties wisten de cross binnen de optimale tijd te rijden, waarvan één, de Nieuw-Zeelander Tim Price, dat wist te realiseren met een tijd vretende weigering. Vijf combinaties trokken zich terug voor de start van de cross, waaronder Tim Lips met twee paarden. Zes combinaties besloten zich in de cross terug te trekken en zeven combinaties werden na weigeringen of een val van de ruiter geëlimineerd. Daardoor staan er nog 66 combinaties in de tussenstand na de cross.

Dat er in de cross na de dressuur verschuivingen in het klassement plaats zouden vinden is in de eventingsport logisch. “Ik heb een snel paard en de cross lag mijn paard bijzonder goed. Hij pakte overal enorm aan en wist exact een seconde binnen de tijd te blijven”, vertelde de leider in het tussenklassement, Christopher Burton. De Nieuw-Zeelander Jesse Campbell was niet alleen blij met zijn voorlopige tweede plek, maar ook met de prestatie van zijn teammaten. “Voor ons is deze wedstrijd de enige mogelijkheid om ons te kwalificeren voor Rio en het ziet er naar uit dat dit ons gaat lukken. Misschien is dat nog belangrijker dan wanneer ik individueel deze wedstrijd zou winnen”, aldus Campbell.
Bron: Military Boekelo

Foto`s: Leon Bruggink
Lees verder

Ride for the Roses 2016 naar Twente

Ride for the Roses 2016 naar Twente

Boekelo – Na een intensieve verkenningstocht is de kogel door de kerk. De Ride komt in 2016
naar Twente! Vandaag werd dit heugelijke nieuws bekend gemaakt tijdens de Military
Boekelo in Enschede. Verscheidene Twentse enthousiastelingen zoals meteoroloog
Dennis Wilt, burgemeester Rob Welten van Borne, wethouder van Enschede Hans van
Agteren en fietshelden Tom Veelers en Rob Harmeling waren aanwezig om dit
bijzondere nieuws wereldkundig te maken. Ook Commissaris van de Koning in Overijsel
Ank Bijleveld-Schouten was aanwezig. Lees verder

Fotoserie: Military Boekelo, Dressuur Vrijdag

Military Boekelo, Dressuur Vrijdag

Boekelo – Het heeft er alle schijn van dat AliceNaber-Lozeman aanstaande zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd kan worden als Nederlands Kampioen Eventing. In de tussenstand neemt zij in het algemeen klassement na dressuur de 26e plaats in, maar haar achterstand op een top tien klassering is amper vier punten en dat is tien seconden in de cross. De rit van Alice was feitelijk het enige Nederlandse lichtpuntje in de dressuur. De Nieuw Zeelandse Jonelle Price wist met Cloud Dancer de leiding vast te houden, maar tweevoudig winnares van Boekelo Bettina Hoy Overesch staat met Seigneur Medicott tweede, terwijl de Britse Pippa Funell met Billy The Biz derde staat.

Alice Naber-Lozeman was terecht in haar wiek geschoten over de jurywaardering. Na 83 van de 85 starters waardeerde één jurylid haar rit met een twaalfde plek, terwijl een ander jurylid de 50e klassering de juiste vond. “Ik kreeg een score van 46 punten. Net zoveel als vorig jaar en toen gingen de twee changementen volledig de mist in”. Dressuur bondscoach Wim Ernes was eveneens duidelijk: “Dit was gewoon een goed rit waarmee ze in de top tien geplaatst had moeten worden”. De opbeurende woorden van Ernes deden de Flevolandse amazone zichtbaar goed. “Ja dat is leuk om te horen maar, wat koop je ervoor als een waardering van 40 punten verwacht en op 46 punten eindigt? Aan de andere kant ik heb heerlijk gereden en dit was één van mijn betere proeven en ik ga met hetzelfde gevoel morgen de cross in als vandaag de dressuurbaan.

Merel Blom was met Chiccolino de eerste Nederlandse combinatie die op de tweede dressuurdag van Boekelo de piste binnenreed. “Ik was verrast hoe goed mijn paard te rijden was. Daardoor had ik net iets feller kunnen rijden dan ik nu deed. De twee changementen die de mist ingingen moet ik dan ook mijzelf geheel aanrekenen”, vertelde Blom. Ook in de aanleuning had Chiccolino iets stiller mogen zijn. “Een paar maanden geleden raakte Chiccolino geblesseerd door een trap van een ander paard. Dat betekende dat we het zes weken rustig aan moesten doen. Ik wilde dat we hier topfit aan de start verschenen en heb daardoor iets meer aandacht besteed aan de conditionele opbouw dan aan de dressuurmatige scholing. Daar betaal ik nu de rekening van”.
Pal voor de lunchpauze van de juryleden reed Tim Lips met Concrex Vakarlos de ring binnen. “Dit is onze beste score tot nu toe dus ik ben best tevreden”, vertelde Tim direct na zijn rit. Dat werd bevestigd door de bondscoach van de dressuurruiters Wim Ernes, die ook de eventingruiters in de dressuur begeleidt. “Opvallend mooi waren van Vacarlos de verruimingen in de galop. Dat de changementen beter gesprongen hadden kunnen worden kan ik niet ontkennen, maar er waren ook punten waar ik best blij mee was. Ik geloof niet dat ik ergens punten heb laten liggen, maar we hebben ook huiswerk, want het kan allemaal nog net iets beter”, aldus Lips.

In de landenwedstrijd gaan Australié en Nieuw Zeeland nek aan nek en voor deze twee landen is een topklassering in deze competitie noodzakelijk, omdat voor beide deze landenwedstrijd het kwalificatiemoment is voor de Olympische Spelen van Rio. “Nederland heeft dat selectiemoment al gerealiseerd op de WEG in 2014 door daar derde te worden. Wij hebben hier een jong team aan de start, dat ons duidelijk moet maken of deze paarden de potentie hebben om zich door te ontwikkelen richting het WK in 2018”, aldus Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS.

De cross country start morgenochtend om 10.00 uur.
Bron: Military Boekelo

Foto`s: Leon Bruggink & Mark Spoelstra
Lees verder

Fotoserie: Military Boekelo, Dressuur donderdag

Military Boekelo, Dressuur donderdag

Boekelo – Boekelo – Na de eerste dag met 44 van de 85 starters wisten twee van de drie Nederlandse ruiters die aan de start kwamen in de dressuur van de Military Boekelo-Enschede nog niet te overtuigen. Na de helft van het deelnemersveld staat Andrew Heffernan met Millthyme Corolla 13e, terwijl Tim Lips met Brent 42e staat en Eef Hamers met Capri van ’t Gestelhof 43e.
Lees verder

Veterinaire keuring Military Boekelo

Veterinaire keuring Military Boekelo

Boekelo – Het eerste onderdeel van de Military Boekelo-Enschede is de veterinaire keuring. De zes Nederlandse paarden doorstonden deze eerste test met glans. In totaal staan er 85 combinaties op de startlijst uit 19 landen en er strijden elf landen mee om de zege in de landenwedstrijd
Lees verder

Sponsoren
Natuurbrand risico
Huidige situatie Regio Twente:


"Klein gevaar"
Meer informatie
Buienradar
Facebook
Archief
FTT is deelnemers van:
Burgernet:


Amber Alert:


AED Alert:


NL-Alert: